Rozvoj Městské knihovny v Písku - Koluchová, Klára (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá knihovnami, jejich činností a jejich postavením ve společnosti. V důsledku digitalizace přebírají knihovny v dnešní době vedle své primární funkce i mnoho vedlejších činností, stávají se multifunkčními kulturními a společenskými centry. Práce popisuje proměnu Městské knihovny v Písku, která dlouhodobě fungovala v nevyhovujících prostorech. Práce se zaměřuje na přestěhování knihovny do nové budovy, které proběhlo v roce 2019 a zároveň popisuje, jaké měla tato skutečnost přínosy. V poslední části je popsán názor návštěvníků písecké knihovny na její přemístění. Cílem bakalářské práce je zhodnotit, zda se rozvoj Městské knihovny ubírá vhodným směrem.