Příprava, organizace a management výstavy Banksy in Prague - the Immersive Experience. Případová studie. - Brejchová, Monika (2022)
Tato práce se věnuje výstavě děl proslulého pouličního graffiti umělce Banksyho, která se koná od června roku 2021 v pražském odsvěceném kostele svatého Michaela Archanděla. Tato výstava, jediná výstava v České republice zaměřená na Banksyho díla, nabízí video animace jeho děl. V teoretické části práce je definován pojem výstava a specifikován pojem digitální výstava a její aspekty. Práce se zabývá také problematikou vystavování pohyblivého obrazu a možnými problémy vznikajícími při přípravách takové výstavy, příp. v průběhu její prezentace. Dále je v práci popsána tvorba umělce, jehož identita není dosud známá. Praktická část se věnuje celkové ekonomické evaluaci provedení výstavy, a to s ohledem na rozpočet, návštěvnost a marketing. Cílem práce je analyzovat problematické faktory, které vyplývají s přípravou takto rozsáhlé a komplikované výstavy, tj. problémy s převozem a instalací děl, s výrobou digitálních animací či s marketingem výstavy. Tato práce zjišťuje také cíle pořadatelů výstavy a jejich dosažení. V závěrečné části jsou pak zhodnoceny ekonomické výstupy výstavy a jejích problémů a na základě získaných informací představeny návrhy na případné zlepšení.