Srovnání klasických a cloudových přístupů k data miningu - Eliášek, Milan; Chudán, David; Strnad, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se zabývá srovnáním klasických on-premise nástrojů pro data mining, v práci zastoupeny nástrojem Orange, a cloudový nástrojů, zastoupeny nástrojem BigML. V úvodu jsou definovány pojmy dolování znalostí z databází a data mining. Následně jsou popsány vybraná kritéria. Poté je provedeno samotné srovnání. Porovnání je provedeno na základě vícekriteriálního hodnocení obou zvolených nástrojů. Konkrétně jejich možnosti nastavení a výstupy pro nahrání a předzpracování dat, tvorbou klasifikačních modelů, které jsou reprezentovány rozhodovacími stromy a logistickou regresí; hledání asociačních pravidel a shlukování, jako poslední kritérium byla vybrána cena a dostupnost nástroje.
Vedoucí práce: David Chudán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses