Zájem o subscription-based model v kulturním odvětví - Peterka, Tomáš (2022)
Diplomová práce a výzkum v ní provedený si klade za cíl validovat podnikatelský záměr karty zaměstnaneckého benefitu v kulturním odvětví. Dalším cílem práce je aplikovat případné výstupy výzkumu a zapracovat je do podnikatelského záměru. Byl proveden kvantitativní výzkum na straně potenciálních zákazníků formou dotazníkového šetření a kvalitativní výzkum na straně potenciálních partnerů formou částečně strukturovaného rozhovoru s otevřenými otázkami. Z těchto výzkumů byly vytvořeny závěry zapracované do samotného podnikatelského záměru. Hlavním přínosem této diplomové práce je provedení výzkumu na stranách zákazníků i partnerů a následná praktická aplikace výsledků do podnikatelského záměru. Následným krokem lze navrhnout další kolo validačního výzkumu pozměněného podnikatelského záměru. Dílčím cílem této diplomové práce je vytvoření dokumentu, který svou strukturou a obsahem zastoupí podnikatelský plán splňující požadavky pro prezentaci projektu.