Strategická analýza společnosti ČSOB Pojišťovna, a. s. - Vodák, Martin (2022)
Cílem této bakalářské práce je teoretické shrnutí pojmů důležitých ke správnému zhotovení strategické analýzy. Tato literární rešerše bude založena na referencích nejvýznamnějších autorů z odvětví. V praktické části teoretické poznatky implementuji do praxe. Strategické analýze podrobím společnost ČSOB pojišťovna, a.s. Nedílnou součástí strategické analýzy je použití mnoha metod zkoumání. V mé práci použiji metodu PEST, VRIO a SWOT. Dále firmu podrobím zkoumání pomocí Porterova modelu 5 sil, finanční analýzy, hodnototvorného řetězce a analýzy konkurence. Práce bude prospěšná z teoretického hlediska jako návod pro vytvoření strategické analýzy libovolného podniku. Její hlavní využití by však mělo sloužit jako soubor doporučení pro management ČSOB pojišťovny, aby zvýšil konkurenceschopnost podniku a jeho tržní podíl.