Manažerské aspekty činnosti Ústavu archeologické památkové péče středních Čech - Pecková, Kristýna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Patočka, Jiří, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce zkoumá klíčovou organizaci v rámci archeologické památkové péče České republiky a správy archeologického dědictví, Ústav archeologické památkové péče středních Čech. Jejím cílem je zmapovat aktuální situaci v odvětví archeologické památkové péče a vnější i vnitřní vlivy působící na subjekt, stanovit a popisat základní problémy v památkové péči v České republice k roku 2022. Závěry této práce shrnují nedostatky, které způsobují snížení kvality péče o archeologické dědictví a nevyužitý potenciál ochrany národního kulturního bohatství na úkor nedostatečného financování či legislativu. Na základě SWOT analýzy je možné vidět markantní rozdíl v počtu příležitostí a hrozeb daného odvětví, kdy hrozby převládají. Analýza komunikačních prostředků Ústavu archeologické památkové péče dokazuje, že i přes snahy o edukaci veřejnosti je značně pohodnocen pro zajištění plného chodu primární činnosti Ústavu, kterou jsou archeologické výzkumy.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses