Potenciál kryptoměn z hlediska možnosti jejich využití ve sféře gastronomického podnikání - Levochka, Iryna; Kaňková, Eva, 1975-; Soukup, Jindřich, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou akceptaci kryptoměn jako platebního prostředku ve sféře gastronomického podnikání. Téma kryptoměn v posledních letech nabyla vysoké popularity. Se zvyšujícím zájmem o způsobech použiti kryptoměn se také zvyšuje důraz na regulaci kryptoměn, stanovení pravidel pro jejich používání a informovanost občanů v této oblasti. Téma mě práce byla zvolena za účelem odhalit teoreticky rámec kryptoměn, zjistit informovanost obyvateli o sektoru kryptoměn, a jejich motivaci a preferencí z hlediska výběru kryptoměn jako platební metody. Z hlediska tohoto účelu byla zvolena metodika práce, která se skládá z rešerše literatury, dotazníkového šetření a její analýzy. Rešerše literatury obsahuje důležité informační zdroje, na základě, kterých byl shrnut současný stav poznání. V rámci dotazníkového šetření bylo získáno a zpracováno 208 odpovědí, které sloužily jako podklad k určení kritérií pro doporučení poskytovatelům gastronomických služeb o zavedení kryptoměn jako platební metody v prostorech jejich podnikání. Práce je zejména vhodná pro současné i potenciální podnikatele ve sféře gastronomických služeb kteří chtějí sledovat trendům.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses