Norské svetry v kontextu udržitelnosti módy - Netušilová, Natálie (2022)
Cílem práce je zjistit, jaký je potenciál tzv. norských svetrů na trhu udržitelné módy. Práce popisuje historický vývoj módy a módního průmysl, obchodní model fast fashion a s ním spojené environmentální dopady. Na životním cyklu módního produktu jsou nastíněny možnosti udržitelného rozvoje módy a doplněny jsou popisem konceptu CSR a odpovědného marketingu. Zároveň se věnuje původu a specifikám norských svetrů v rámci skandinávského pletení. Výzkum formou rozhovorů s aktéry na trhu s norskými svetry sleduje potenciál tohoto produktu v současné ČR v kontextu udržitelnosti módy.