Developerský projekt “Nové Dvory, Praha - 4” - Yatskevich, Sergey (2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu a popis realizace developerského záměru v rámci vymezeného území o výměře cca 36 834 m2, které se nachází přímo na výstupu z budoucí stanice pražského metra linky D - “Nové Dvory”. Práce vyhodnocuje aspekty spojené s nejlepším využitím rozvojové lokality (brownfield) v rámci budoucího záměru města Prahy spojeného s výstavbou nové linky metra D. Diplomová práce obsahuje popis developerského záměru v rámci jeho rozdělení na 3 etapy s kapacitou pro vytvoření rezidenční, komerční, kancelářské a zdravotnické části, účelem kterých je vytvoření jednotného celku plnohodnotné zástavby pro budoucí i stávající obyvatele městské části Prahy - 4. Práce obsahuje strategii nákupu pozemku od Hl. města Praha, průběh samotné realizace developerského projektu, finanční model, obchodní analýzu projektu, strategie prodeje a vyhodnocení rizik spojených s budoucím developerským záměrem.