Rezidence Nové Dvory - Modrý Team - Bobošíková, Alexandra (2022)
Tato práce představuje možnost řešení území kolem budoucí stanice metra D Nové Dvory v katastrálním území Krč a Lhotka v hl. m. Praze se zastavitelným územím o rozloze zhruba 35 000 m2. Jedná se o území s komplikovanými vlastnickými vztahy, které zahrnují pozemky hl. m. Prahy, České republiky (na nichž se aktuálně nachází objekt České pošty), Dopravního podniku hl. m. Prahy a pozemky ve správě městské části Praha 4. Na základě analýzy trhu navrhujeme pro toto území rezidenční projekt s aktivním parterem s cílem vytvořit nové lokální centrum. Práce blíže popisuje obchodní stránku záměru, proces výstavby, právní aspekty s důrazem na vzájemnou spolupráci s jednotlivými subjekty a finanční model včetně výpočtu konsolidovaného IRR.