Mentální mapování centra Prahy jako zdroj poznatků o lokálním vývoji - Holá, Martina; Macháček, Jaroslav; Lukavec, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Jedním z dílčích cílů diplomové práce je syntézou vypracovat ucelenou mentální mapu centra hlavního města Prahy na základě urbanistické teorii Kevina Lynche, a to za pomoci osobních rozhovorů s rezidenty města. Vytvořená mapa tak odráží obraz města, který si o něm daní rezidenti vytvořili a nabízí nám možnost pracovat s jejich představou o městě a reagovat na opravdové potřeby osob, které město dnes a denně užívají a jsou jeho součástí. Mapa a další poznatky získané během rozhovorů slouží jako podklad pro zhodnocení dosavadního a nadcházejícího vývoje diskutovaných lokalit. Je možné konstatovat, že vedení města má zdárně zmapovány problematické oblasti a další konflikty v území. Tento závěr je vyvozen na základě komparace mentální mapy s Metropolitním plánem a přehledem schválených projektů.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses