Porovnání nízkonákladových leteckých společnosti v Rusku a v zahraničí. - Polyakov, Andrey; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce je věnovaná porovnání nízkonákladových leteckých společností v Rusku a v zahraničí. Úvodní část zahrnuje teoretické poznatky ohledně historie, vzniku a vývoji letecké dopravy. Další část popisuje nízkonákladovou leteckou dopravu z různých hledisek. Značnou část tvoří analýza nízkonákladové letecké dopravy v Rusku. Jádro práce tvoři praktická část, ve které jsou porovnávané low-cost společnosti podle vybraných kritérií. Na základě vybraných kritérií jsou zanalyzované a obodované čtyři nízkonákladové letecké společnosti. Následně jsou dopravci seřazeni v žebříčku pomoci metody pořadí. Klíčovou část práce tvoří výzkum, s pomocí kterého byla každému kritériu přidělena váha podle důležitosti, což mělo vliv při rozhodování o koupi letenky pro zákazníka u konkrétního nízkonákladového dopravce. Závěr práce je věnován diskuzi a následnému doporučení pro ruskou nízkonákladovou leteckou společnost Pobeda.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses