Peer to peer pojištění - Sklenář, Adam; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Abstrakt Hlavním tématem této bakalářské práce je využití peer-to-peer (P2P) modelu, a to především v pojišťovnictví. Pro přiblížení tohoto tématu je nutné vysvětlit si pojem „sdílená ekonomika“, ze kterého princip peer-to-peer vychází. Jelikož se tento model pojištění pouze vrací ke kořenům pojišťovnictví za pomoci moderních technologií, je v práci přiblížen i vývoj oboru pojišťovnictví. Jelikož mají inovace velké zastoupení ve fungování těchto pojišťoven, část práce je věnována InsurTechu a inovacemi s ním spojenými. Cílem této práce je jak srovnání peer-to-peer modelu s komerčním modelem, tak i analýza chodu vybraných zahraničních P2P pojišťoven a české P2P pojišťovny Pillow.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses