Daňový systém Hongkongu - Do, Tuan Anh (2021)
Předložená diplomová práce se věnuje podrobné charakteristice Hongkongu z hlediska daňového a důchodového systému. Cílem textu byl popis fungování daňového systému v Hongkongu a následné srovnání se zeměmi asijských tygrů, mezi něž dále patří Singapur, Jižní Korea a Taiwan. Výsledky analýzy jednotlivých daňových systémů ukázaly, že Hongkong spolu se Singapurem patří vzhledem k velmi jednoduchému a přehlednému daňovému systému ke státům s nejnižším daňovým zatížením na světě.