Daňový systém Hongkongu - Do, Tuan Anh; Klazar, Stanislav, 1974-; Kudrna, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předložená diplomová práce se věnuje podrobné charakteristice Hongkongu z hlediska daňového a důchodového systému. Cílem textu byl popis fungování daňového systému v Hongkongu a následné srovnání se zeměmi asijských tygrů, mezi něž dále patří Singapur, Jižní Korea a Taiwan. Výsledky analýzy jednotlivých daňových systémů ukázaly, že Hongkong spolu se Singapurem patří vzhledem k velmi jednoduchému a přehlednému daňovému systému ke státům s nejnižším daňovým zatížením na světě.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses