Pojištění vážných onemocnění - Morávková, Lucie (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá pojištěním vážných onemocnění, které je na českém pojistném trhu nabízeno především jako připojištění. Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s tímto druhem pojištění a poukázat na problém s nejednotnými definicemi vážných onemocnění v České republice, které mají jednotlivé pojišťovny stanoveny ve svých pojistných podmínkách. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, historii, konstrukci pojištění, popis jednotlivých onemocnění a také na výluky a pojistné podvody vyskytující se v tomto pojištění. Praktická část je zaměřena na analýzu úmrtnosti na jednotlivá onemocnění, analýzu konkrétních produktů u vybraných pojišťoven a jejich porovnání.