Pojištění vážných onemocnění - Morávková, Lucie; Ducháčková, Eva, 1958-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá pojištěním vážných onemocnění, které je na českém pojistném trhu nabízeno především jako připojištění. Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s tímto druhem pojištění a poukázat na problém s nejednotnými definicemi vážných onemocnění v České republice, které mají jednotlivé pojišťovny stanoveny ve svých pojistných podmínkách. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, historii, konstrukci pojištění, popis jednotlivých onemocnění a také na výluky a pojistné podvody vyskytující se v tomto pojištění. Praktická část je zaměřena na analýzu úmrtnosti na jednotlivá onemocnění, analýzu konkrétních produktů u vybraných pojišťoven a jejich porovnání.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses