Regulace finančních institucí v oblasti AML - Chumakov, Daniil; Fleischmann, Luboš, 1969-; Tomek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce je věnována problematice praní špinavých peněz a financování terorismu a regulace této oblasti ve světě a v České republice. Cílem práce je provést rozbor vývoje zákonů upravujících oblast legalizace výnosů z trestní činnosti a financování terorismu a provést případovou studii největších kauz praní špinavých peněz ve světě za posledních deset let s účastí mezinárodních finančních organizací. Po provedení analýzy bylo zjištěno, že v oblasti praní špinavých peněz se vyskytují značné a rozsáhlé případy, do kterých jsou zapojeny evropské banky. Tato schémata legalizace výnosů z trestní činnosti jsou odkrytá až za několik let po zahájené nelegálního praní špinavých peněz. Proto je nutno nastavovat právní rámce tak, aby se tyto případy neodhalovaly, nýbrž zamezovaly.
Vedoucí práce: Luboš Fleischmann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses