Analýza účastníků cestovního ruchu v pensionu Vyhlídka v Českém Krumlově - Pyšíková, Šárka (2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou účastníků cestovního ruchu v malém ubytovacím zařízení v destinaci Český Krumlov. Cílem práce je zanalyzovat klientelu penzionu dle generačního hlediska a zhodnotit, zda je schopen Pension Vyhlídka uspokojit jejich požadavky. Práce dále charakterizuje profil typického návštěvníka penzionu, odhaluje preference hostů dle zařazení do věkových kohort a navrhuje majiteli ubytovacího zařízení doporučení, vedoucí k budoucímu úspěšnému chodu podniku. Cíle bylo dosaženo na základě dat, získaných dotazníkovým šetřením, od hostů ubytovaných v penzionu v letech 2019 a 2020. V závěru práce jsou shrnuty nejpodstatnější poznatky získané výzkumem ohledně spotřebního chování v cestovním ruchu českých zástupců generací X, Y, a Z v Pensionu Vyhlídka.