Vybrané problémy v oblasti daně z přidané hodnoty se zaměřením na judikaturu - Holečková, Petra; Müllerová, Libuše, 1945-; Křivanec, Oto; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se věnuje vybrané problematice v oblasti daně z přidané hodnoty se zaměřením na judikaturu. Cílem práce bylo na vybraných problémech v oblasti daně z přidané hodnoty demonstrovat vliv judikatury Nejvyššího správního soudu a Soudního dvora Evropské unie, neboť zákon nebývá vždy jasný a mnohdy připouští různý výklad. Zároveň neobsahuje všechny situace, ke kterým může v praxi dojít, a proto je znalost judikatury klíčová. Základním zdrojem informací praktické části práce je portál Nejvyššího správního soudu, kde je možné vyhledat rozsudky od počátku jeho fungování až po současnost. Závěry praktické části, která analyzovala celkovou judikaturu Nejvyššího správního soudu, dokládají trend rostoucího významu daňové agendy ve srovnání s ostatními oblastmi správního práva. Zároveň dokazují, že v rámci daňové agendy má nejpočetnější zastoupení právě oblast daně z přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses