Kvantifikace výnosnosti vlastního kapitálu Budějovického Budvaru při alternativní finanční struktuře - Chudomský, David (2021)
Tato diplomová práce se zabývá finanční strukturou podniku a jejím vlivem na výnosnost pro vlastníka. Jsou představeny teorie nákladů kapitálu a diskutována optimální kapitálová struktura podniku. V praktické části je analyzován významný český pivovar s konzervativní finanční strukturou. Hlavním cílem je analýza výnosnosti vlastního kapitálu při alternativní finanční struktuře podniku při zohlednění vyššího finančního rizika, které způsobila zvýšená finanční páka.