Kvantifikace výnosnosti vlastního kapitálu Budějovického Budvaru při alternativní finanční struktuře - Chudomský, David; Šmídová, Radana, 1977-; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá finanční strukturou podniku a jejím vlivem na výnosnost pro vlastníka. Jsou představeny teorie nákladů kapitálu a diskutována optimální kapitálová struktura podniku. V praktické části je analyzován významný český pivovar s konzervativní finanční strukturou. Hlavním cílem je analýza výnosnosti vlastního kapitálu při alternativní finanční struktuře podniku při zohlednění vyššího finančního rizika, které způsobila zvýšená finanční páka.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses