Finanční analýza VELKÁ PECKA s.r.o. - Máša, Petr; Škerlíková, Tatiana; Václav, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato práce se zabývá zpracováním finanční analýzy podniku VELKÁ PECKA s.r.o. v období od roku 2015 do roku 2019. Cílem práce je vyšetřit její finanční zdraví. První část práce se věnuje obecné charakteristice finanční analýzy a poměrových ukazatelů. V druhé části je představena samotná společnost a provedena finanční analýza podniku. Mnoho ukazatelů vybočuje z běžných hodnot. Především kvůli tomu, že se jedná o mladou společnost, která zatím není schopna hospodařit pouze ze svých zdrojů. V závěru jsou shrnuty výsledky poměrových ukazatelů a jejich porovnání s konkurentem. Na základě výsledku bonitního modelu v posledním roce se společnost nachází v tak zvané šedé zóně. V této zóně se nacházejí společnosti, které se nenacházejí ve finančních potížích, ale ani se neřadí mezi společnosti finančně zdravé.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses