Vnitřní kontrolní systém v aplikaci vybrané účetní jednotky - Moravcová, Lenka (2021)
Diplomová práce se zabývá vnitřním kontrolním systémem z pohledu vybrané účetní jednotky. Věnuje se především systému vnitřních kontrol dle výboru COSO, popisu systému COBIT, vymezení interního a externího auditu, rozdílům mezi nimi a významem vnitřních kontrol především v oblasti externího (statutárního) auditu. V praktické části aplikuje teoretické poznatky a schémata na konkrétní účetní jednotku. Práce si klade za cíl zanalyzovat systém vnitřního kontrolního systému dané jednotky a navrhnout řešení jeho nedostatků, ze kterých mohou čerpat i podobné typy účetních jednotek.