Vnitřní kontrolní systém v aplikaci vybrané účetní jednotky - Moravcová, Lenka; Králíček, Vladimír, 1952-; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá vnitřním kontrolním systémem z pohledu vybrané účetní jednotky. Věnuje se především systému vnitřních kontrol dle výboru COSO, popisu systému COBIT, vymezení interního a externího auditu, rozdílům mezi nimi a významem vnitřních kontrol především v oblasti externího (statutárního) auditu. V praktické části aplikuje teoretické poznatky a schémata na konkrétní účetní jednotku. Práce si klade za cíl zanalyzovat systém vnitřního kontrolního systému dané jednotky a navrhnout řešení jeho nedostatků, ze kterých mohou čerpat i podobné typy účetních jednotek.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses