Kategorizace účetních jednotek a její vliv na účetní závěrku - Havránková, Martina; Čevela, David; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá kategorizací účetních jednotek a jejím vlivem na účetní závěrku. Na počátku je definována právní úprava účetnictví v České republice a také účetní principy a zásady. Další kapitola je věnována účetní závěrce a výkazům, ze kterých se skládá. Poté se již bakalářská práce zabývá kategorizací účetních jednotek, směrnicí Evropského parlamentu a Rady a také definicí a přehledem povinností jednotlivých kategorií. V praktické části je bakalářská práce zaměřena na rozbor změn ve vykazování u dvou konkrétních společností. První spadá do kategorie mikro účetních jednotek a druhá do kategorie malých účetních jednotek. V závěru je analyzován praktický vliv zavedení kategorizace a porovnána vypovídací hodnota účetních výkazů.
Vedoucí práce: David Čevela
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses