Fundamentální analýza akcie The Coca-Cola Company - Masák, Lukáš (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcie The Coca-Cola Company. Cílem práce je stanovení vnitřní hodnoty této akcie a vyslovení investičního doporučení. Fundamentální analýza probíhá na globální, odvětvové a firemní úrovni přístupem top-down. Globální analýza se soustředí na makroekonomické veličiny ovlivňující akciové trhy a valuační ukazatele. Odvětvová analýza blíže zkoumá specifika odvětví, zejména fázi životního cyklu, strukturu trhu a citlivost na hospodářský cyklus. Firemní analýza se zabývá zkoumáním samotné společnosti z kvalitativního i kvantitativního hlediska. Pro stanovení vnitřní hodnoty byl využit dividendový diskontní model, ziskový model, kombinovaný model a cash flow model. Závěr práce přináší investiční doporučení akcie nenakupovat ani neprodávat na základě poznatků ze všech úrovní fundamentální analýzy.