Fundamentální analýza akcie The Coca-Cola Company - Masák, Lukáš; Musílek, Petr, 1965-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcie The Coca-Cola Company. Cílem práce je stanovení vnitřní hodnoty této akcie a vyslovení investičního doporučení. Fundamentální analýza probíhá na globální, odvětvové a firemní úrovni přístupem top-down. Globální analýza se soustředí na makroekonomické veličiny ovlivňující akciové trhy a valuační ukazatele. Odvětvová analýza blíže zkoumá specifika odvětví, zejména fázi životního cyklu, strukturu trhu a citlivost na hospodářský cyklus. Firemní analýza se zabývá zkoumáním samotné společnosti z kvalitativního i kvantitativního hlediska. Pro stanovení vnitřní hodnoty byl využit dividendový diskontní model, ziskový model, kombinovaný model a cash flow model. Závěr práce přináší investiční doporučení akcie nenakupovat ani neprodávat na základě poznatků ze všech úrovní fundamentální analýzy.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses