Výuka ekonomických předmětů v době pandemie Covid-19 - Cudlínová, Veronika; Krpálková-Krelová, Katarína; Krpálek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce je zaměřená na výuku ekonomických předmětů v době pandemie Covid-19. V teoretické části je provedena rešerše příslušné litearatury z oblasti distanční výuky. Kapitoly jsou zaměřeny na pandemii, organizační formy vzdělávání, na digitalizaci vzdělávání, na distanční formu vzdělávání a s ní související podkapitoly, jako jsou pedagogické teorie vzdělávání, metody a motivace ve vzdělávání při distanční výuce. Také lze nalézt kapitoly o e-learningu, d-learningu a m-learningu. V další části jsou diskutovány moderní materiální didaktické prostředky ve vzdělávání ekonomických předmětů a výukové aplikace, které lze využít při distanční výuce. Praktická část je rozdělena na kvantitativní a kvalitativní výzkum. Pro kvantitativní výzkum bylo využito dotazníkové šetření. Pro kvalitativní výzkum byl využit řízený rozhovor s učiteli ekonomických předmětů. V kvantitativním výzkumu nalezneme názor učitelů na distanční výuku, nástroje, které využívali, jejich problémy s výukou a problémy žáků s výukou. U kvalitativního výzkumu byli učitelé ekonomických předmětů na střední škole dotazování na efektivitu výuky, na přínos z distanční výuky a zda nějaké aspekty z distanční výuky budou využívat v prezenční výuce. Z výzkumu vyplynulo, že distanční výuka je méně efektivní v porovnání s výukou prezenční
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses