Transformace ČMZRB na Národní rozvojovou banku - Strnad, Vojtěch; Teplý, Petr, 1977-; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou, a.s. a její možnou transformací na národní rozvojovou banku po vzoru obdobných rozvojových agentur zemí Evropské unie. Teoretická část se věnuje definici základních pojmů, dále je v práci popisována Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. a podobné instituce působící v České republice a jiných zemích Evropské unie. Empirická část práce se zaměřuje na analýzu Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s. na domácím trhu z kvantitativního hlediska a na kvalitativní komparativní analýzu Českomoravské záruční a rozvojové banky, a.s. s ostatními rozvojovými institucemi zemí Evropské unie. V této práci je identifikováno několik oblastí, ve kterých se může Českomoravská záruční a rozvojová banka, a.s. zlepšovat, aby lépe plnila roli národní rozvojové banky. Mezi nejdůležitější doporučení patří: zvýšení kapitálu, emise vlastních dluhopisů, rozšíření spolupráce s municipálními subjekty, zapojení větší iniciativy při tvorbě produktů a pokrytí více segmentů ekonomiky.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses