Testování úspěšnosti metod fundamentální a technické analýzy na akciích amerických bank - Drlíčková, Marie; Fičura, Milan; Chval, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá testováním úspěšnosti vybraných metod fundamentální a technické analýzy. V prvních dvou kapitolách jsou popsána teoretická východiska a konstrukce jednotlivých modelů a indikátorů obou analýz, na což navazuje rozbor empirických studií. Poslední kapitola obsahuje vlastní výzkum na vybraných akciích amerických komerčních bank. Tento sektor byl zvolen z důvodu jeho specifických charakteristik, které vyžadují použití konkrétních modelů fundamentální analýzy. Testování probíhá formou backtestingu na historických datech v časovém horizontu posledních 22 let. Cílem diplomové práce je otestovat, zda používání metod fundamentální a technické analýzy při aktivním obchodování na akciovém trhu umožňuje investorovi dosahovat významných zisků.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses