Zhodnocení dopadů koronavirové krize na činnost bank a poskytování bankovních úvěrů - Čapková, Aneta; Dvořák, Petr, 1960-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu dopadu koronavirové krize a vládních opatření s ní spojenými na fungování bankovního sektoru, především na poskytování bankovních úvěrů. V první části je stručně nastíněna situace roku 2020, dále jsou zde uvedeny informace o státním moratoriu úvěrů a dalších možnostech a úlevách pro klienty z iniciativy samotných bank. V druhé části následuje analýza tří vybraných bank za období let 2017-2020 zakončená porovnáním zjištěných výsledků. Z těchto zjištění vyplývá, že v roce 2020 nebylo významně omezeno poskytování bankovních úvěrů, ale došlo ke snížení zisku a nárůstu ztrát ze snížení hodnoty pohledávek, což bylo spojeno s koronavirovou krizí.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses