Analýza bankovních podvodů se zaměřením na interní podvody a operační riziko - Dvořáková, Gabriela (2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na interní podvody v bankách a jejich regulaci. Cílem je přiblížit operační riziko a rozebrat druhy interních podvodů, ke kterým v bankách dochází. První část vymezuje pojem podvod. V dalších částech se podívá na bankovní systém a bankovní regulace. Poslední kapitola podává pár konkrétních případů interních podvodů, které se staly v bankách buď u nás nebo ve světe.