Komparace účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v České a Slovenské republice - Roháriková, Dominika (2021)
Předmětem této bakalářské práce je analýza podmínek pro účetnictví a zdanění individuálního podnikatele v České a Slovenské republice. V praktické části je následně na modelovém příkladu provedena komparace, která sleduje daňové zatížení osoby samostatně výdělečně činné v obou zemích. První dvě kapitoly jsou zaměřené na teorii, třetí kapitola vychází převážně z české a slovenské daňové legislativy. Čtvrtá kapitola je již zmiňovaná praktická část.