Sdílená ekonomika - teoretické a praktické aspekty - Machala, Tomáš; Sirůček, Pavel, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce „Sdílená ekonomika a Airbnb“ se zaměřuje na aktuální téma sdílené ekonomiky, a to konkrétně na firmu Airbnb, která poskytuje ubytovací služby po celém světě. Airbnb je celosvětová platforma založená v roce 2008 v San Francisku. V současné době působí ve více než 190 zemích na celém světě. Cílem práce je analýza firmy Airbnb nejenom ve světě, ale také v České republice, podrobně popsat prostředí, ve kterém se společnost nachází, definovat nástroje, které firma na trhu používá a představit uživatele této platformy – zákazníky (turisty) Airbnb pomocí dotazníkového šetření a hostitele (jedince nabízející své nemovitosti) pomocí rozhovorů. Zkoumání sdílené ekonomiky na příkladu firmy Airbnb je přitom zasazeno do širšího kontextu a přesahuje rámec marketingu. Sekundárním cílem je návrh kampaně, která je věnována jednomu z globálních problémů současné doby.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses