Rozdielne postupy pri oceňovaní nehnuteľností podľa zákonov platných v Česku a na Slovensku - Cerulová, Natália (2021)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou oceňovania nehnuteľností v dvoch krajinách. Jej primárnym cieľom je analyzovať rozdiely pri postupe oceňovania nehnuteľností na Slovensku a v Českej republike. Druhotným cieľom je v praktickej časti práce pomocou vhodnej metódy určiť hodnotu dvoch bytových jednotiek v hlavných mestách týchto susedných republík. V teoretickej časti sa venujem základným pojmom, metódam oceňovania konkrétneho typu nehnuteľnosti v oboch štátoch a vymedzujem rozdiely. Teoretická časť tiež obsahuje opis oceňovaných jednotiek a analýzu realitného trhu. Praktická časť zahŕňa ocenenie dvoch bytových jednotiek a ich následné porovnanie.