Rozdielne postupy pri oceňovaní nehnuteľností podľa zákonov platných v Česku a na Slovensku - Cerulová, Natália; Staňková, Veronika; Polák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou oceňovania nehnuteľností v dvoch krajinách. Jej primárnym cieľom je analyzovať rozdiely pri postupe oceňovania nehnuteľností na Slovensku a v Českej republike. Druhotným cieľom je v praktickej časti práce pomocou vhodnej metódy určiť hodnotu dvoch bytových jednotiek v hlavných mestách týchto susedných republík. V teoretickej časti sa venujem základným pojmom, metódam oceňovania konkrétneho typu nehnuteľnosti v oboch štátoch a vymedzujem rozdiely. Teoretická časť tiež obsahuje opis oceňovaných jednotiek a analýzu realitného trhu. Praktická časť zahŕňa ocenenie dvoch bytových jednotiek a ich následné porovnanie.
Vedoucí práce: Veronika Staňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses