Ocenění Fio Banky, a.s. - Kohoutová, Miroslava; Hrdý, Milan; Brabenec, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce pojednává o ocenění Fio banky, a.s. Cílem je odhadnout její tržní hodnotu za využití veřejně dostupných údajů. Práce samotná je rozdělena na 3 hlavní části. První teoretická část se věnuje specifikům bankovního podnikání. Druhá navazuje popsáním problematiky v oceňování bankovních institucí v porovnání s běžnými podniky a představením vybraných metod. Ve třetí části je nejdříve stručně představená oceňovaná banka, následuje finanční a strategická analýza, na jejímž základě je sestaven finanční plán. Nakonec je provedeno samotné ocenění podniku metodou dividendového potenciálu. Jako doplňková metoda slouží metoda obligačního cenového modelu.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses