Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla v České republice a srovnání se Slovenskou republikou - Rohlíková, Jana (2021)
Bakalářská práce „Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla v České republice a srovnání se Slovenskou republikou“ se zabývá zejména současnou úpravou produktu a analýzou pojistného trhu tohoto pojištění v rámci obou zemí. Opomenut není ani význam pojištění a historický vývoj. Hlavním cílem práce je potvrzení či vyvrácení hypotézy, zda se u dvou nyní již samostatných států vyskytují rozdíly v pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla i přes společnou historii.