Srovnávací analýza položek vlastního kapitálu mezi podnikatelským a veřejným sektorem dle české účetní legislativy - Wirth, Jakub (2021)
Práce je zaměřena na analýzu jednotlivých položek vlastního kapitálu v soukromém a veřejném sektoru s ohledem na českou legislativu. Cílem práce je vytvořit obecný přehled o rozdílech a podobnostech ve vlastním kapitálu obou sektorů a ilustrovat je na praktických účetních případech. Teoretická část práce postupně rozkrývá skladbu vlastního kapitálu a následně vymezuje jeho jednotlivé položky v obou sektorech. Přičemž přibližuje základní principy a metody účtování o těchto položkách na názorných schématech. Praktická část obsahově porovná jednotlivé položky vlastního kapitálu v obou sektorech. V závislosti na výsledcích při porovnání je na příkladech ilustrováno, jak se liší metody a postupy při účtování.