Srovnávací analýza položek vlastního kapitálu mezi podnikatelským a veřejným sektorem dle české účetní legislativy - Wirth, Jakub; Poutník, Lukáš; Svoboda, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Práce je zaměřena na analýzu jednotlivých položek vlastního kapitálu v soukromém a veřejném sektoru s ohledem na českou legislativu. Cílem práce je vytvořit obecný přehled o rozdílech a podobnostech ve vlastním kapitálu obou sektorů a ilustrovat je na praktických účetních případech. Teoretická část práce postupně rozkrývá skladbu vlastního kapitálu a následně vymezuje jeho jednotlivé položky v obou sektorech. Přičemž přibližuje základní principy a metody účtování o těchto položkách na názorných schématech. Praktická část obsahově porovná jednotlivé položky vlastního kapitálu v obou sektorech. V závislosti na výsledcích při porovnání je na příkladech ilustrováno, jak se liší metody a postupy při účtování.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses