Analýza vývoje stavebního spoření v letech 2019 a 2020 - Kaňková, Ivana (2021)
Cílem bakalářské práce je představení stavebního spoření v České republice, analýza vývoje stavebního spoření za rok 2019 a 2020 a následná komparace provedených analýz k danému tématu. V první části je popsán vývoj stavebního spoření, vysvětlení na jakém principu stavební spoření funguje a popsání jednotlivých stavebních spořitelen na českém trhu. Praktická část analyzuje, jak se vyvíjely úrokové sazby a objem nových úvěrů v závislosti na průměrné úrokové sazbě ČNB za uplynulé dva roky. Stejná analýza je provedena i pro banky, vždy v závislosti na repo sazbě. A v závěru práce jsou shrnuty jednotlivé analýzy a jejich celkové zhodnocení.