Underwriting v životním pojištění - Kostílková, Barbora; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá underwritingem v životním pojištění. První kapitola se zabývá pojištěním, kde je definováno, co to pojištění je, jaké pojistné produkty máme, jaké pojišťovny se v České republice nachází. Práce se taky zaměřuje na pojistné podvody, a to zejména v životním a úrazovém pojištění, které každým rokem přibývají. Druhá kapitola je věnována underwritingu a to jak lékařskému, tak finančnímu, na základě kterých se pojišťovny rozhodují, zda klienta přijmou do pojištění, případně za jakých podmínek. Jsou zde zmíněny i rizika pojišťoven a jejich řízení. Poslední kapitola této práce se zabývá analýzou dotazníkového šetření a navržení možných řešení, na základě zjištění informací z dotazníku.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses