Podmínky a možnosti rozvoje cestovního ruchu v Českém středohoří - Leniček, Ondřej (2005)
Práce mapuje a hodnotí podmínky pro rozvoj cestovního ruchu v Českém středohoří. Zejména přírodní a kulturně-historické atraktivity, ubytovací a stravovací služby, dopravní a doplňkovou infrastrukturu a propagaci regionu. Dále se zabývá využitím potenciálu pro cestovní ruch a návštěvností oblasti