Analýzy relevantních trhů elektronických komunikací - Kopečná, Irena (2007)
Cílem této bakalářské práce je provést zhodnocení analýzy relevantních trhů elektronických komunikací. V úvodu bylo popsáno rozdělení trhů v oboru elektronických komunikací podle tzv. Nového Regulačního Rámce Elektronických Komunikací (NRREK). Jedná se o 18 relevantních trhů, které byly určeny Evropskou komisí. V další části analýzy je uvedena obecná definice relevantního trhu a následuje úvaha, zda je těchto 18 relevantních trhů opravdu relevantních. Úvaha se opírá o příklady na trzích připojení k internetu, trhu hlasových služeb a trhu distribuce TV signálu. Úvaha také využívá zdroje Českého telekomunikačního úřadu a Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. Poslední část této práce přináší závěr, tedy zodpovězení otázky, zda si všech 18 relevantních trhů elektronických komunikací opravdu zaslouží přívlastek relevantní