Problematika oceňování společností - Kaška, Jan (2007)
Práce pojednává o problematice oceňování těžařských společností. Je zaměřena na oceňovací přístupy a konkrétní specifika v metodice oceňování těžařských společností. V práci je rozpracován příklad ocenění kanadské společnosti Taseko těžící měď. Použité techniky zahrnují použití metody čisté současné hodnoty, tržního porovnání a modelu oceňování opcí