Implementace vlastního redakčního systému (CMS) do již existující firemní webové prezentace. Projekt s prototypovým řešením. - Kaprál, Antonín; Julišová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem této práce bylo popsat implementaci vlastního redakčního systému do již existující webové prezentace. Od zavedení základních pojmů a přehledu existujících redakčních systémů dospěla práce k samotnému příkladu implementace. Byla zobrazena a popsána podoba původní webové prezentace, byla vymodelována databáze a model procesů, bylo sestaveno schéma propojení skriptů. Poté následoval popis jednotlivých skriptů. U nejdůležitějších z nich byl také uveden zdrojový kód. Následně bylo provedeno kritické zhodnocení projektu. Tato implementace byla realizována v praxi, přestože není ideální a je otázkou, zda by jiné řešení nevyhovovalo lépe. Existuje mnoho redakčních systémů, z nichž každý má svá specifika, své výhody i nevýhody. A protože webových prezentací stále přibývá a liší se v mnoha ohledech, vznikne jistě ještě mnoho nových redakčních systémů. Praktická část této práce ukázala na možné problémy při vývoji a mohla by být inspirací při realizaci podobného projektu
Vedoucí práce: Kateřina Julišová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikové informační systémy [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses