Finanční analýza podniku JIP - Papírny Větřní, a.s. - Marešová, Andrea (2008)
Bakalářská práce se zabýva finanční analýzou podniku JIP - Papírny Větřní, a.s. v období od začátku roku 2003 do konce roku 2006. Teoretická část vymezuje postupy finanční analýzy použité v aplikační části. V aplikační části je provedena horizontální a vertikální analýza, analýza poměrových ukazatelů, bilančních pravidel, ukazatelů pro měření výkonnosti firmy, EVA a mezipodnikové srovnání