Úpadky podniků v České republice a možnosti jejich včasné predikce - Maňasová, Zuzana; Lang, Helmut; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Disertační práce se zabývá vývojem insolvencí českých podniků a to zejména z pohledu historického a ekonomického vývoje a z pohledu právní úpravy insolvenčních (dříve konkursních) řízení. V teoreticko-metodologické části práce je uveden přehled tuzemských a zahraničních modelů predikce finanční tísně, které jsou nejčastěji využívány za účelem rozpoznání hrozícího bankrotu. Aplikační část je věnována rozboru vybraných modelů a praktickému zhodnocení jejich vypovídací schopnosti na vzorku podniků z různých odvětví. Cílem práce bylo zhodnocení zda je možné pro tuzemské podniky využít modely vytvořené v zahraničí a dále zda jsou modely universálně využitelné bez ohledu na odvětví
Vedoucí práce: Helmut Lang
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2008
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2008
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations