Dlouhodobý hmotný majetek dle českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Šebestová, Anna (2008)
Práce se zabývá problematikou dlouhodobého hmotného majetku v pohledech české účetní legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví včetně Mezinárodních účetních standardů a interpretací. První dvě kapitoly popisují dlouhodobý hmotný majetek podle každé účetní úpravy zvlášť. Poslední kapitola je věnována porovnání obou úprav, zejména vymezení rozdílů při ošetření problematiky pořízení, oceňování, užívání a odpisování dlouhodobého hmotného majetku